måndag 21 april 2008

En återvunnen pralin

Hittade denna lilla pralin på Åter Vinnarna. Visst är den underbar, både i färg och form? Sliten av ålder och brukande, men fullt användbar. I sommar skall den pryda det dukade bordet med någon form av mumsig röra. Gillar återvinning för prylar OCH människor. På Åter Vinnarnas sida kan man läsa:
"Åter Vinnarna är en idéell förening som syftar till att vinna människor åter till arbete och ett stabilt drägligt liv. Åter Vinnarna arbetar med metoden hjälp till självhjälp. Genom kamratstöd och arbetsträning i en drogfri miljö får medarbetarna möjlighet att växa, stärka självförtroendet och successivt öka möjligheterna till egen försörjning."

En god sak att stödja, för är det inte så i vårt "slit och släng" samhälle att vi lite för lättvindigt "slänger" bort vårt överflöd. Även när det gäller människor. Så fort någon/-t inte passar in i omgivande miljö så skall det bort. Så nästa gång du förpassar en pryl längst bak i skåpens mörka vrå, ge det till någon passande organistation istället så kanske ditt överflöd bidrar till att "Åter Vinna" en människa.

2 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken härlig skål!

BLått och vitt är så fräscht och passar perfekt hemma hos mig :)

Kram Annica

Gårdsromantik sa...

Vilken härlig idé - synd bara att det låg så långt bort.
Skålen var underbar!
Kram Maud